Εγγραφή

Νέα επίθεση Phishing στο Facebook Κλεψίματα Στοιχείων πιστωτικής κάρτας

Το Facebook είναι από επίθεση με απάτες τις περισσότερες φορές. Οι χρήστες δεν προστατεύονται από επιθέσεις phishing. Τώρα υπάρχει ένα νέο τέχνασμα για να γίνουν κλικ σε ένα σύνδεσμο phishing, ενώ χρησιμοποιούν το Facebook Chat. Αυτό θα αποκαλύψει τα στοιχεία της πιστωτικής τους κάρτας. Η πρόσβαση στο Facebook λογαριασμό του χρήστη είναι η πρώτη που λαμβάνεται μέσω της τυποποιημένης μεθόδου phishing. Στη συνέχεια, αλλάζει εικόνα ενός χρήστη για το λογότυπο του Facebook και το όνομα στο Facebook Ασφαλείας, ο επιτιθέμενος προσποιείται ότι είναι το επίσημο λογαριασμό στο Facebook με τους φίλους του εν λόγω λογαριασμού. Αρχίζει ένα chat στο Facebook με αυτούς τους φίλους και δηλώνει:

"Facebook Ο λογαριασμός σας θα απενεργοποιηθεί επειδή κάποιος σας έχει αναφερθεί. Σας παρακαλώ να επιβεβαιώσει εκ νέου την ασφάλεια του λογαριασμού σας από το: «Σύνδεση Εισάγετε 'Σας ευχαριστούμε, Η ομάδα του Facebook".

Το phishing σύνδεσμο που λαμβάνει ένας χρήστης σε μια εξωτερική σελίδα που μοιάζει με μια μορφή του Facebook, που ζητούν για το όνομα, email, Facebook κωδικό πρόσβασης, τον κωδικό πρόσβασης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, και την ερώτηση ασφαλείας. Μετά την εισαγωγή όλων των πληροφοριών, τα ψεύτικα έντυπο ζητά τα έξι πρώτα ψηφία του αριθμού της πιστωτικής κάρτας τους για να επιβεβαιώσουν την ταυτότητα. Μετά την εισαγωγή σε αυτή την παγίδα, η ψευδής μορφή Facebook ζητά να ενημερώσετε το λογαριασμό ενός χρήστη τους με τις τρέχουσες πληροφορίες της πιστωτικής κάρτας η οποία περιλαμβάνει το όνομα, τη διεύθυνση χρέωσης, πλήρη αριθμό της πιστωτικής κάρτας, ημερομηνία λήξης και τον κωδικό ασφαλείας που πηγαίνει μαζί με την κάρτα. Υπάρχουν πολλές τέτοιες επιθέσεις phishing πηγαίνει στο Facebook, οπότε να είστε προσεκτικοί. Εάν υποψιάζεστε ότι οποιαδήποτε τέτοια δυσάρεστα δραστηριότητα, έκθεση στο Facebook, επικοινωνώντας με το Κέντρο Βοήθειας τους. 

Πηγή: http://www.thegreeksenergy.com/t40017-topic#ixzz1jWK4eEVR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου